Advanced Light-Based Technology by PhotoNova

Made in Sweden

Hem PhotoNova PLS3 CoolContour StimuLux StimuNeedle Kliniker CO2 Laser Kontakta oss

PhotoNova PLS3

PLS 3 är ett avancerat IPL - system med vilket du kan behandla:

PhotoNova PLS3 ger dig den mest exakta precisionen som du kan önska från en IPL. Detta ger dig möjligheten att skräddarsy behandlingsparametrar för varje kunds enskilda behov och ger dig SJÄLVFÖRTROENDET att utföra behandlingar på ett SÄKERT och EFFEKTIVT sätt.


Vad krävs för att kunna utföra säkra och effektiva IPL-behandlingar?


Aktuella behandlingsindikationer bygger på att åstadkomma en selektiv uppvärmning och därmed avlägsna den vävnadsstruktur som är målet för behandlingen. För att kunna utföra detta på ett OPTIMALT sätt krävs:Filterval

Rätt färg på behandlingsljuset - Olika ämnen i kroppen absorberar olika våglängder. PLS3 har 7 olika färgfilter som standard. Detta motsvarar 7 olika IPL-handtag.

490 nm. Ljusa pigmenteringar och små kärl i ansiktet

515 nm. Pigment och kärl

535 nm. Pigment och kärl (mörkare hudtyper )

558 nm. Mörka pigmentationer och större kärl

572 nm. Pigment och hårborttagning ljusare hudtyper

605 nm. Pigment och hårborttagning

625 nm. Hårborttagning på mörkare hudtyper

Exakt mängd ljusenergi

PLS3 - har en extern ENERGIMÄTARE för att maximera behandlingseffekten - rätt energi (J/cm²) ger rätt temperatur i huden.

Hudkylning

PLS3 - har en timer - termostatfunktion med vilket du enkelt har kontroll över hur djupt huden kyls. OBS! Man skall ju inte kyla den vävnad som är målet för behandlingen. Vilket i praktiken alltid sker vid användandet av kall gel.

Rätt pulslängd

PLS3 - har 4 olika effektlägen för oberoende inställning av pulsenergi och pulslängd. Stora respektive små hudstrukturer/blodkärl kräver längre respektive kortare uppvärmningstid.

Säkra
behandlingsinställningar

I PLS3 systemet ingår en hudfärgsmätare (melaninmätare) med vilken du kan avgöra om en behandlingsinställning är SÄKER för varje HUDTYP. Alla hudtyper går inte att behandla oavsett modell på IPL.

Före och Efter

Visste du ?

Det har visat sig genom oberoende kliniska studier att det krävs minst 15 J/cm² för att permanent förstöra svarta hår. Ljusare hår kräver högre energinivåer.

Om ni står inför valet av köp av IPL/laser eller annan dermatologisk utrustning erbjuder vi gratis konsultation